Документальний фільм “Ми були рекрутами” про шлях бійців Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ вийшов онлайн на стримінговій платформі Netflix.

На Netflix відбулася онлайн-прем’єра документального фільму про воїнів ЗСУ “Ми були рекрутами”. Про це в Facebook повідомив режисер стрічки Любомир Левицький. Зараз онлайн-перегляд фільму доступний лише для користувачів Netflix з України. Документальний роудмуві “Ми були рекрутами” також планують випустити на платформах Sweet.TV і, можливо, Megogo, розповів режисер у коментарі для LIGA.Life.

“Чому цей фільм варто подивитися? Українцям потрібно зрозуміти, хто сьогодні обороняє країну, а іноземцям — куди йдуть кошти, які з їхніх податків відправляють уряди на допомогу Україні, які люди стоять за цією зброєю. Думаю, це допоможе іноземцям зрозуміти і повірити, що вони роблять правильну справу і сьогодні Україну захищають такі круті люди”, — ділиться Любомир Левицький.

У центрі сюжету стрічки “Ми були рекрутами” — історія 19-річного новобранця 3 окремої штурмової бригади Бориса “Журналіст” Савенка. Фільм показує шлях хлопця від проходження курсу молодого бійця до справжніх дій на лінії бойового зіткнення.

Знімання стрічки, яку сам режисер визначає як мок’юментарі (ігровий фільм, знятий у документальному стилі), тривало п’ять днів. До процесу залучали реальних бійців Третьої окремої штурмової бригади — Тоха, Хата, Схід, Дацик, Істок, Хельга, Док та Хмурий.

Нагадаємо, національний кінопрокат фільму “Ми були рекрутами” розпочався 2 травня 2024 року і тривав 6 тижнів. Бокс-офіс стрічки за перші чотири тижні кінопрокату в Україні становив понад 5,2 млн грн. Це другий за обсягом касових зборів результат серед українських документальних фільмів. Для порівняння, стрічка “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова, яка в березні 2024-го отримала “Оскар” як найкращий документальний фільм, зібрала 8,5 млн грн за три хвилі прокату.

Після кінопрокату команда фільму організувала також тур Україною. Зокрема відвідали Львів, Івано-Франківськ, Київ, Дніпро та Одесу. Частина коштів із придбаних квитків пішла на допомогу 3 ОШБр.

📷 Головна світлина — Кадр з фільму “Ми були рекрутами” 

Джерело: https://www.cinema.in.ua/film-my-buly-rekrutamy-na-netflix/