На YouTube вийшов документальний фільм «Часів Яр» 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, який висвітлює евакуацію з мікрорайону «Канал» в Часовому Яру.

Про це повідомляє Детектор медіа. У фільмі глядачі зможуть побачити підготовку до бойового виїзду, втрату бронемашини M113 після обстрілів, евакуацію пораненого на руках, кадри з екшн-камер та нічного дрона, а також інтерв’ю з евакуаційною групою.

Кадри були зняті за декілька днів до відходу Сил оборони з мікрорайону «Канал» в Часовому Яру.

«Після місяців запеклих боїв та наступу значно переважаючих сил противника, наші підрозділи залишили майже повністю знищений район. Тепер фактичною лінією зіткнення є канал Сіверський Донець — Донбас, а воїни 24-ї бригади контролюють більшу частину Часового Яру», — розповіли військові.

фільм Часів Яр

Фото: скриншот із фільму «Часів Яр» (Детектор медіа)

Фільм показує надскладні умови, в яких відбувалась евакуація поранених бійців з «Каналу». Механіки-водії та медики 24 ОМБр імені короля Данила ризикували життям, щоб витягнути своїх побратимів з пекла. Кожен виїзд міг стати дорогою в один кінець.

Фільм складається з двох паралельних частин: перша знята на пункті збору до та після виїзду, а друга — безпосередньо на полі бою під час евакуації.

Дивіться фільм «Часів Яр». Вікові обмеження 18+.

Джерело:https://www.cinema.in.ua/film-chasiv-iar-24-ta-ombr/