Напередодні початку кінотеатрального прокату фільму «Назавжди-Назавжди» його автори представлять проєкт майбутнього фільму за мотивами роману Івана Багряного «Тигролови».

Про це порталу “Нове українське кіно” повідомили в пресслужбі кінопроєкту. Як зазначається, презентація майбутнього повнометражного ігрового фільму відбудеться на копродукційному ринку cocoPITCH projects 2024, який є частиною кінофестивалю в Коттбусі, Німеччина, 5-8 листопада 2024 року.

Продюсерами проєкту є Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна (2Brave Productions). Копродюсерами є Рінске Раап, Рейніер Сейлен з Rinkel Film, Амстердам, Нідерланди.

Співсценаристкою знов виступає Марина Степанська, відома українська режисерка та сценаристка. Це вже друга спільна робота співавторок сценарію після розробки повнометражного ігрового фільму «Назавжди-Назавжди», який виходить в український кінотеатральний прокат 21 листопада. Дистрибутором фільму є Film.ua Distribution.

Нова стрічка Анни Бурячкової базуватиметься на відомому романі українського письменника Івана Багряного «Тигролови». На початку 30-х років ХХ століття український політв’язень Григорій Многогрішний тікає з потяга смерті, що везе каторжан на Колиму, прямо посеред суворої Тайги. З впольованого звіра Григорій перетворюється на тигролова. Він закохується в дівчину-мисливицю, яку врятував від розлюченого ведмедя, але режим не залишає його в спокої.

“Зробити фільм за мотивами цього роману, написаного в найтемніший час ХХ сторіччя, у 1944 році, видається надактуальною задачею сьогодні, бо майже століття потому ми стоїмо перед тією самою загрозою – спробою росії в черговий раз поглинути нашу ідентичність, нашу землю і нашу історію. Герой «Тигроловів» – рідкісний випадок в українській літературі – жертва, що відмовляється бути жертвою, характер вітальний настільки, що здатен перебороти екстремальні обставини і повернути історію на своє”, — коментують авторки фільму.

Головний герой фільму — це характер, який не здається, який прагне волі понад усе, який може вижити на межі людських сил, і який, навіть знесилений, не втрачає людяності і готовий врятувати іншу людину, навіть ціною свого життя.

Тигролови

Проєкт фільму «Тигролови» також отримав грант від Української кіноакадемії у партнерстві з Netflix в 2022 році на розвиток сценарію. А участь у пітчингу на кінофестивалі у Котбусі є частиною минулорічної нагороди цього фестивалю за найкращий фільм міжнародного конкурсу «Назавжди-Назавжди».

Джерело: https://www.cinema.in.ua/tyhrolovy-u-kottbusi/