Національна прем’єра сатиричної комедії «Редакція» режисера Романа Бондарчука відбудеться на 8-му Київському тижні критики. В кінотеатрах України стрічка вийде з 28 листопада.

Як повідомляють творці фільму, показ пройде в рамках програми «Фокус: Україна — Нідерланди» фестивалю, який триватиме з 17 до 23 жовтня в кінотеатрі «Жовтень».

«Редакція» — другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука. Його знімали у 2021 році на Херсонщині, як і попередню роботу режисера — стрічку “Вулкан”, за яку він здобув Шевченківську премію.

Редакція Бондарчука

Редакція Бондарчука

За сюжетом стрічки, у диких степах і лісах півдня України молодий науковий співробітник природничого музею Юра намагається врятувати рідкісних тварин від знищення. Він шукає бабака степового, якого нібито бачили селяни в цих краях. Натомість хлопець стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів і свою статтю до редакції місцевої газети, але ні природа, ні справедливість тут нікого не цікавлять. Його наївне бачення світу руйнується у вирі фейкових новин, корупційних схем і фальсифікованих виборів. Опинившись у центрі таємничого ритуалу, який проводять місцеві чиновники, герой має з’ясувати, хто він – представник зникаючого виду «людини справжньої» чи звичайний невдаха?

У головній ролі дебютував Дмитро Багненко — журналіст, а нині військовий. Також у фільмі зіграли акторка Римма Зюбіна («Люся інтерн», «Гніздо горлиці»), кінорежисерка Жанна Озірна, драматург Максим Курочкін, актори Андрій Кирильчук («Памфір»), Василь Кухарський («Максим Оса»), Сергій Степанський («Вулкан»), режисер Олександр Шмаль, журналіст Сергій Іванов та інші.

Стрічка створена компанією «Мун Мен» за підтримки Держкіно, у копродукції Німеччини, Чехії, Словаччини, ТОВ «Південь фільм» та Фонду спільного виробництва Ради Європи «Єврімаж».

Нагадаємо, світова прем’єра картини відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Forum. В українських кінотеатрах «Редакція» вийде з 28 листопада.